Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2010 22:08 - ПРЕДАЙ НАТАТЪК С БИРА ЗА СМЕТ
Автор: shkafi Категория: Туризъм   
Прочетен: 5438 Коментари: 1 Гласове:
6



ПРЕДАЙ НАТАТЪК С БИРА ЗА СМЕТ Случи се. В селото без деца се случи нещо толкова хубаво. Млади хора водени от една идея – спасяването на природата ни в един ден се събраха и преобърнаха живота тук само за един ден. Денят от „Предай нататък”. image За втора поредна година на територията на селото хора, които не замърсяват бреговете на язовир „Огняново”, нито гората ни, почистиха боклуците на другите. Чистеха се нерегламентирани сметища около стената, чисти се пътя от Раковица до Стената, Старият път, Пътя на Чучура до Плажа. Събраха се около 400 чувала с отпадъци. Имената на доброволците са повече от 80. Много доброволци се включиха без да пожелаят да им се вписват имената. С много от тях този ден се сприятелихме и вече имаме телефоните им за връзка при следваща акция. image Иван Танги /франсето както го наричат неговите приятели/ доведе млади хора от клуба му, които с лодки и канута се включиха в тази мисия. Най-малкия доброволец беше Васко – само на около 3 годинки. Включи се и Юлия Найденова /доставчикът на интернет в селото/, която със семейство и приятели работиха през целия ден. Включиха се всички възпитаници на Бети Евстатиева, които пред годините минаха кръжока по приложни изкуства. Включиха се всички тийнеджъри, които милеят за това място и подкрепят читалището във всяко начинание. image Включиха се и по-големи студенти и вече работещи. Изненадаха ме младежите като Коко, Люляка и Видрата, които нямат контакти с читалището, но помагаха много на 28-ми. Особено Видрата, който извозваше чувалите до стената с личния си автомобил.
Нека да напишем и водачите на групи, които носеха отговорност за хората от групата и за районът им.
Това са Ани Паисиева и Петя Иванова, Дейвид Стоянов и Антоанета Бонева, Анатоли Георгиев и Мартин Методиев, Милка Александрова и Радослава Чавдарска и Бети Евстатиева и Мария Костова. image Всеки от тях с още около 10-на души почистваха повереният им район. Дойдоха непознати младежи. За около 15 минути преди акцията целият площад беше осеян с млади и хубави лица. Млади непознати хора слизат от маршрутката с палатка и саксия с чушка. Качваме ги на автобусче за Стената. По пътя разбирам, че те идват на купона довечера, но искат и да помагат. image На Стената носи чували и Жоро – момчето, което тази вечер беше обещало да продава бира и кебапчета на концертът. Той спаси положението, защото местен търговец се издъни за пореден път с обещанието си. image Наближава часът за купона. Бети приканва от сцената всички нейни възпитаници да получат подаръци от М-тел. Бира, безалкохолни напитки, подаръци и хубава музика.Чувам коментари, че това било неподходяща музика за публиката. Гледам хлапета и не чак толкова хлапета как се кефят. След половин час започна конкурсът „Мис и Мистър Бира за смет”. От всяка група доброволци беше номинирана по една двойка. На сцената не успя да се качи Ани Паисиева, която беше достойна за приза, тъй като се наложи да си отиде до вкъщи, а по-късно, когато вече приканвах кандидатите, тя просто не се обади, че вече е тук. image Грешката беше моя това момиче да не бъде номинирано. И все пак ето кандидатите, които се качиха на сцената: Дидо с кануто и Ани Костова, Дейвид Стоянов и Антоанета Бонева, Дейвид от София и Елизабета Хикова, Мартин Методиев и Оля Василева. Жури, което не познаваше децата – Мариела, Митко и Пламен единодушно избраха за МИС „БИРА ЗА СМЕТ” – Антоанета Бонева и МИСТЪР „БИРА ЗА СМЕТ” Дидо с кануто. image Купонът набра инерция, когато от сцената Мартин събра фенове на „Левски с думите „Какво е морето, какво е небето....”
Спечелилите получиха лентите на първенци и първите поздрави от кандидатите за този приз.
И пак купон. Така продължи до 23.30 часа с „Тортила Флет”. image За съжаление диджеите много закъсняха и вече когато публиката намаля и сцената почна да се демонтира те се появиха.
Имаше младежи, които настаниха палатките си на Герена за цялата нощ. image Този ден се случи благодарение на много приятели и доброволци. Благодарение на хора, които обичат. Благодарение на хора, които се раздават. Много са имената им, но ми се ще във вестникът на Вальо да поместим имената на спонсорите, въпреки, че те не желаят реклама:
1. Роси от книжарница „Авел”
2. Валери Брънзелов
3. Бащата на Мерлин и Ади
4. Николай Бонков
5. ЕТ „Светлана”
6. Община Елин Пелин
7. Йотка Драгова
8. М-Тел, в лицето на Димитър Маяшков image За осъществяването на концерта помогнаха братята Бойко и Стефан и Иван, момчетата на Трайко Колев, благодарение на които имахме сцена, осветление и перфектен звук.
Помогна Боци от Горна Малина, който извозваше доброволците.
Помогнаха всички, които дариха пари и се събра сумата от 56,20лв. Обещание имаме от спонсор за още 200лв, така че да се закупи пластмасов контейнер за стената.
Благодарим и на началника на РУ на МВР гр. Елин Пелин, който осигури охрана на събитието. image Благодарим и на Валентин Добрев – Шкафа (издател на „Раковишки глас”) за рекламата и стикерите. На „Стари Видри”, които на първа страница на сайта им сложиха информация за събитието.
Благодарим на Юли Петров и приятели, които ни подкрепиха.
БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ ВАС ПРИЯТЕЛИ ОТ „ПРЕДАЙ НАТАТЪК”
Догодина пак ще бъдем заедно.  


Тагове:   парти,   нататък,   екология,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bizcocho - Честита Баба Марта, Шкафи!:))
02.03.2011 01:52
Честита Баба Марта, Шкафи!:))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: shkafi
Категория: Поезия
Прочетен: 95273
Постинги: 40
Коментари: 63
Гласове: 643
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930